söndag 22 mars 2009

22:a mars, 2009

Hej!

Jag har börjat förstått att det nog är fler som följer vår blogg än jag trodde. Detta är ju självklart jättekul! I helgen har vi lagt in alla armeringsmattor i huset och dragit klart elrören så långt det går. Elcentralen ska ju sitta i utbygget så den delen är kvar än så länge. Vi har dock kommit ett steg närmare då vi idag har kört på makadamen i utbygget. Vi fick låna farboror Anders traktor så nu är gruset på plats. Det skall justeras och packas innan vi kan börja ställa ut kantelementen.
Jag ska sticka ut hakan och berätta att jag har preliminärbokat en gjutdag.... Ve och fasa men den 8:e April hoppas jag att vi har allt klart för gjutning. Det som verkligen behöver ordnas tills dess är vägen upp till gården. Den kommer nog inte hålla för roterpump och tunga betongbilar. Vi får fundera på lite alternativ hur i kan lösa det. Nedan kan ni se på några bilder från dagens arbete.

massey ferguson i aktion!


det var inte så mycket plats att köra på. Det var "bara" avloppsröret som fick stryk...

Olle var så stolt och glad när han fick åka traktor med pappa. När vi var framme i Vekhyttan så sov han så sött. Självklart med hörselskydden på. Tur att vagnen var med så han kunde sova vidare.

söndag 8 mars 2009

Armering på gång...

Det har även arbetats under helgen! Vi har nu armerat matrummet och halva vardagsrummet. Innan vi armerade så har vi satt takpapp på nedersta timmerstocken för att skydda den mot betongen.




här ser man armeringen och pappen som ska skydda timmret.



armerat och klart i matrummet

8:e mars 2009

Hej!

När jag har kollat runt på nätet så har jag hittat en intressant sida med gamla flygfoton. Sidan heter flygfotohistoria.mine.nu. Där hittar man gårdar och hus från 1950-talet. Man kan även beställa kopior av dem.

Nu har vi sådan tur att vi har fått en färglagd tavla av flygfotot. Vi fick den av släktingar till dem som bodde i huset förut.


målat flygfoto av gården.

Östragården 3 innan renoveringen

Östragården 3 innan renoveringen
Östragården har i folkmun ett annat namn, nämligen "Kalvavreten"