söndag 31 januari 2010

Kökstak!

Vi har under den senaste veckan "fixat" till kökstaket. Först så monterade vi upp skyddspottor för alla spotlights. (31 stycken!!!) Slang och tråd drogs mellan pottorna. Det kommer bli tre olika grupper med spotlights. En grupp längs köksbänkarna, en mellan vardagsrum och hallen i utbygget och den sista i mitten av rummet.
Vi har sedan isolerat och sen byggt på de gamla bjälkarna i taket. Vi hade lite olika idéer om hur vi skulle kunna justera till de gamla bjälkarna då de som värst "hänger" ca 11 cm. Det slutade med att vi byggde på dem med 22x120 brädor. En på var sida om gamla bjälken och sedan ett lock under. Skruvning och limning.
Sen var det "bara" att glesa och gips i varje fack.


pottor på plats. max 35 W i dom


isolerat och första bjälken byggs bort


här har vi gipsat klart


vi blev nöjda med resultatet! det är skönt med ett tak som är rakt i motsatts till hur det gamla såg ut

Nu ska vi i veckan montera våtrumsgips i badrummet. En elcentral ska inhandlas. När badrummet har fått på sina skivor så är det dags att börja med de två sista rummen på nedervåningen. Snart dags att börja med ytskikten!

tisdag 5 januari 2010

Ny layout...

Som ni ser så försöker jag fräscha till bloggen lite... Vet inte riktigt om jag lyckats ännu... Den kommer säkerligen ändra utseende flera gånger till.

lördag 2 januari 2010

Många skivor på plats!

God fortsättning på er alla!

Här kommer årets första uppdatering. Idag var mina bröder Petter och Erik på besök. Vi grillade korv som vi sedan åt till bords i skafferiet... Undra hur ofta vi kommer att äta där. =)
Under jul och nyårshelgen så har vi ägnat oss åt mycket el-installation och skivmontage. Köket har osb- och plywoodskivor på samtliga väggar. Skafferiet likaså. Tvättstugan är färdiggipsad och vi håller som bäst på att bestämma vilket klinker golv vi ska ha... Mörkgrått den ena dagen och vitt den andra... Nedan följer lite bilder från den senaste tiden.


petter och erik äter korv i skafferiet. vi har satt gips på den ytan där kyl, frys och skafferiskåpet skall stå.


så här ser det ut i köket just nu. vi ska sätta alla skivor i alla rum för att sedan ev ta in någon som flytspcklar alla golv.


köket mot murstocken. vi har bestämt oss för att försöka såga kilar och sala på de väldigt "hängiga" bjälkarna i taket. mest för att få plats med spotlightskydd.


tvättstugan är gipsad och klar. kakel provet står lutad mot väggen. vi kommer att sätta den större av de rektangulara plattorna på alla väggar i tvättstugan.


ser ni att värmepumpen står i hallen! Det blev en Nibe 1225 på 10 kW.


tidigt en vintermorgon


baksidan med fönsterdörren

Östragården 3 innan renoveringen

Östragården 3 innan renoveringen
Östragården har i folkmun ett annat namn, nämligen "Kalvavreten"