torsdag 26 maj 2011

Sovrum

Hallå!

På Kalvavreten fortsätter vi med att försöka få till våra sovrum. I skrivande stund så har vi målat klart taken. Spårpanelen håller på att sättas upp i vårat sovrum. Olles murspis skall målas, gipsväggarna i vårat sovrum ska slipas och spacklas en gång till. När det är gjort ska vi måla spårpanelen och alla lister. Sedan ska det gamla plastmattorna rivas ut och trägolven slipas och eventuellt "notas". Vi får se hur de ser ut när mattorna är borta.


Jag och Annika målade taken två kvällar. De blev jättefina!


Murstocken i vårat sovrum är målad.



Olles rum.



Här kommer spårpanelen upp. Det kommer bli riktigt bra.



Vi får väl se vad vi hinner innan bebisen tittar ut. Nu är det snart bara en vecka kvar till "BF"!





torsdag 19 maj 2011

Kortis om övervåningen

Här kommer två bilder från övervåningen. Vi har ikväll fått upp all gips i de två sovrummen och i det lilla "skötrummet". Taken är slipade i sovrummen och Maddes och mitt rum ska fogas och kvistlackas. Detta är klart i Olles rum. Olles murspis ska slipas och spacklas en gång till.


Olles rum.


Detta är en vy från hallen in i vad vi kallar "skötrum" just nu. Rummet över det gamla skafferiet vid köket. Från detta rum kommer man vidare till vårat badrum! Dörröppningen är uppsågad in till badrummet.

Allt för denna gång.

onsdag 18 maj 2011

Trädgårdsarbete och fiske

Förra helgen så hade vi lånat farbror Anders traktor och farbror Görans harv! Vi jämnade till de fyllnadsmassor som vi planerade ut förra sommaren. Det kom upp väldigt mycket sten som vi plockade i skopan. Vi har väl en hyffsad idé om hur vi vill ha trädgården med grusgång, bilparkering etc.


Vi plockar sten...

Sedan kommer två bilder från en av våra fisketurer till ån. Det är en lagom promenad på ca 200 meter till vad Olle tycker är "min å". Total fångst i år är två öringar! Såklart "catch and release".


Storfiskaren!



Natursköna landet

lördag 14 maj 2011

Vårprojekt i trädgården

Hej på er!

Visst är det skönt att våren eller kanske försommaren är här! Vi njuter i fulla drag av livet på Kalvavreten. Det är vekligen härligt att gå ut på morgonen och höra fågelsången som sprudlar i skogen. Livet på landet är himla gott!

Sedan värmen kom så får jag erkänna att jag hellre grejat i trädgården än inne i huset. Vi har rensat upp i trädgården på all möjlig bråte. Eldat flera brasor, och man kan börja se lite hur vår trädgård kan komma att se ut så småning om. Just nu är det ju mycket sten och grus istället för gräs men men... Det ska bli ordning på det med!

De senaste dagarna har jag ägnat mig åt att bygga en sandlåda till Olle. Den är väl så gott som klar sånär på det viktigaste... Sanden! Det ska vi hämta till veckan. Vi ska också försöka få lite mer ordning i trädgården de närmsta veckorna. Köra hit grus och matjord och sedan så gräs!

Nu följer lite bilder.


Sandlådan utan sand...


Vi byggde sandlådan alldeles intill den stora Kastanjen på framsidan. Träden ger lite skugga på dagen och sedan får vi kvällssol där.



Olle och jag grävde och grävde...



Ett annat projekt som ska göras klart är Olles plantering. Madde och Olle har målat två pallkragar där de ska plantera diverse grönsaker.





Det var allt för denna gång. Nästa uppdatering ska jag försöka ge en bild av hur det ser ut på övervåningen. Vi behöver verkligen våra sovrum nu! Snart är vi ju fyra i familjen!!! Undrar så vad det är för krabat som kommer till oss.

tisdag 3 maj 2011

Sovrum fortsättning

Hej.

Här kommer en liten uppdatering! Vi håller som bäst på med sovrummen på plan 2. De har nu gipsade väggar och nyslipade trätak. Vi har rivit ned spännpappen i taken och slipat de fina plankorna som sitter í taken. Murarna håller på att putsats om och i Olles rum har vi ersatt den fina Husqvarna kaminen med luckor. Det ger mycket mer plats för Olle att leka på. Kaminen har vi andra planer för så småning om...

Idag blir det bara en blid och då från Olles rum och på de nya luckorna.

Östragården 3 innan renoveringen

Östragården 3 innan renoveringen
Östragården har i folkmun ett annat namn, nämligen "Kalvavreten"