söndag 27 september 2009

Jordvärme!!!

Så har vi äntligen fått jordvärmeslangen nedgrävd! Vi började på lördag förmiddag och hade schaktat klart och skyddsfyllt söndag kväll. Håkan Hellström var vår "grävare" och det gick perfekt. Han fick brottas med en hel del stora stenar som uppsakttningsvis väger runt 2-3 ton... Men de följde med upp de också.
Vi hade även stor hjälp av våra "nära och kära". Det går åt en del resurser att dra ut 800 meter slang... Vi var mellan 6 - 10 personer som hjälptes åt.





här syns madde, annika, anna, petter och ingvar. den första slingan på 400 meter är på väg att rullas ut.


6 stycken sådana här schakter grävde vi. de förbands med varandra och mynnade sedan ut i ett schakt upp till huset.


en glad grävare! inte kan man tro att håkan jobbar sin tredje helg i rad när han ser så här glas ut. tack för ett kanon jobb håkan!


farfar per och olle återfyller en del så vi slipper hoppa över schaktet. resten kommer att återfyllas under kvällarna i veckan.





erik och petter skyddsfyller slangarna. vi ställer lite isolering mellan till och retur i det smalare schaktet upp till huset.

1 kommentar:

Villa Nian sa...

Vilken tur ni har att ha så mycket släkt/vänner som kommer och hjälper er. Vi får slita själva. Utbyggnaden ser ut som den alltid har suttit där. Ser klart bra ut.

Östragården 3 innan renoveringen

Östragården 3 innan renoveringen
Östragården har i folkmun ett annat namn, nämligen "Kalvavreten"