lördag 5 september 2009

Snart nya bilder..

Hej!

Enligt Canon service så blev vår kamera klar i fredags. Så under nästa vecka tänkta jag visa er vad som händer vid huset. Jag kan ju skriva lite om vad som är gjort och vad som händer nu.

Fasaden har fått sig ett lyft! Utegipsen är på plats liksom spikläkten. Vi har grundat den nya panelen och har spikat ihop den med den gamla på framsidan och på baksidan. Nu ser man verkligen hur huset kommer att se ut när det blir färdigt. (Utvändigt alltså)

Invändigt så har vi rivit ut all gammal panel i köket. Det är snart dags att regla på timmerväggen. Vi måste bara bestämma om vi ska ha kvar det gamla brädtaket eller om vi ska höja det och på så vis få fram åsarna i mellanbjälklaget... Inte lätt att ta alla beslut... I utbygget har det isolerats, plast är monterad och påsalningen med 45-reglarna är snart klar. Bara glesa taket och sedan ska innerväggarna upp!

I helgen är Madde och Olle med Annika och Lasse på "mini-semester" till Falkenberg. Där hälsar de på Anna som är Maddes syster och hennes dotter Thea. Vi passar på att jobba och har just nu spikat panel på halva gaveln av utbygget. Bosse levererade idag knutbrädor och de brädor som ska sitta i vinkeln mellan takfoten och panelen. Mera målningsjobb...

Som sagt så kommer det snart lite nya bilder!

Inga kommentarer:

Östragården 3 innan renoveringen

Östragården 3 innan renoveringen
Östragården har i folkmun ett annat namn, nämligen "Kalvavreten"